Let's meet!

H ερώτηση που μου κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι άλλη από:

«Γιατί είναι τόσο δύσκολο για εμένα να πίνω κανονικά»;

Για σχεδόν μια δεκαετία πάλευα και εγώ με αυτήν ακριβώς την ερώτηση.

Να τι δεν καταλάβαινα.

Οι πόθοι μας δεν προσπαθούν να μας κάνουν δυστυχισμένους.

Οι πόθοι μας έχουν ευφυΐα.

Προσπαθούν να αποκαλύψουν κάτι σημαντικό για το τι πραγματικά χρειαζόμαστε τη στιγμή που τους νιώθουμε.

Τι χρειάζεσαι πραγματικά πριν βάλεις αυτό το ποτό, ξέρεις; 

Ποιος είναι ο πραγματικός σου πόθος;

Περισσότερη ξεκούραση;

Περισσότερο παιχνίδι;

Περισσότερο κουράγιο;

Περισσότερος αυθορμητισμός;

Περισσότερη πλάκα;

Περισσότερη οικειότητα;

Περισσότερη γιορτή;

Περισσότερη σύνδεση;

Περισσότερη ερωτική διάθεση;

Οι πόθοι σου προσπαθούν να σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Βοηθάω τους ανθρώπους να πίνουν λιγότερο ή ακόμα και να απομακρύνουν τελείως το αλκοόλ από τη ζωή τους και αυτό που τους λέω ξανά και ξανά είναι να σταματήσουν να προσπαθούν να σταματήσουν να πίνουν. Ναι, ξαναδιάβαστο.

Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο πώς να σταματήσουν να πίνουν. Κρατιούνται, προσπαθούν να πειθαρχήσουν σε κανόνες που πάντα ή σχεδόν πάντα αθετούν και μετράνε μέρες αποχής από το αλκοόλ με κόπο και νεύρα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Η λύση δε βρίσκεται στο να σφίγγεις τα δόντια, να ζεις στερημένος μακριά από κάτι που κατά βάθος ακόμα επιθυμείς.

Η λύση βρίσκεται στο να ανακαλύψεις τι είναι τελικά αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Ποιος είναι τελικά ο πραγματικός σου πόθος, ο πόθος που έχεις καμουφλάρει με την ανάγκη σου να πίνεις. Ποιος είναι λοιπόν; Αυτόν πρέπει να ανακαλύψεις. Νομίζεις ότι θέλεις να πίνεις αλλά είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που θέλεις τελικά.

Μη μένεις στην επιφάνεια και λες συνέχεια στον εαυτό σου, ότι πίνεις γιατί σου αρέσει γεύση του ή ότι όλοι αυτό κάνουν ή ότι θέλεις να σου προσφέρεις ένα παράσημο στο τέλος της ημέρας. ΟΚ, μπορεί να σου αρέσει η γεύση, να έχεις μάθει να προσφέρεις στον εαυτό σου μία καθημερινή ανταμοιβή αλλά αν δε βρεις τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της συνήθειας όσο και σφίγγεις τα δόντια σου μετρώντας μέρες αποχής, κάνοντας δίαιτες ή κρατώντας τον εαυτό σου μακριά με το ζόρι, δύσκολα θα αλλάξεις τη συνήθεια που έχεις χτίσει μέσα σου.

Γίνε παρατηρητής των πραγματικών επιθυμιών σου και έλα να τα πούμε. Μαζί μπορούμε να βρούμε τι είναι αυτό που συμβολίζει για σένα το ένα ποτήρι κρασί. Γιατί, γι΄ αυτό δεν μπορείς να πίνεις όπως οι άλλοι. Γιατί ο κάθε ένας πίνει για τους δικούς του λόγους και εσύ πίνεις για τους δικούς σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να τους ανακαλύψεις.

ΧΧ

Γιούλη